вівторок, 6 грудня 2016 р.

Зустріч у Києві


29 листопада у Києві, в залі Goethe-Institut, відбувся підсумковий семінар тренінгової програми «Культ чи культура: розвиток учасницьких практик у музеї», здійсненої групою експертів «ProMuseum» за підтримки Goethe-Institut в Україні впродовж червня – листопада 2016 р.
У рамках сенмінару пройшла презентація  книги – результату зазначеної тренінгової програми.  У виданні представлено як теоретичні матеріали від тренерів програми «Культ чи культура», так і практичні методи реалізації учасницьких проектів у музеях.


У презентації взяли участь представники музеїв-переможців конкурсу міні-грантів, які презентували матеріали  втілених ними учасницьких проектів.
Музей історії нашого Навчально-виховного комплексу імені В.Г. Короленка представив реалізований проект «Десяте відчуття або від співчуття до співпраці», який було присвячено проблемі доступності музейного простору для людей з інвалідністю по зору та організації спілкування, взаємодії між учнями різних навчальних закладів під час відвідин музею.

Серед інших проектів були представлені:
-         Проект «Харківський трельяж: люди, культура, одяг», реалізований  Харківським історичним музеєм імені М.Ф. Сумцова у співпраці з Муніципальною галереєю та Обласним організаційно-методичним центром культури і мистецтва.
-         Художньо-меморіальний музей Іллі Рєпіна запропонував проект «Я – людина чи електорат»,  яким зробив спробу активізувати місцеву громаду для осмисленої участі в культурному та політичному житті країни та утвердити музей у якості майданчика для суспільних дискусій.
-         Мелітопольський міський краєзнавчий музей дослідив феномен соціалізації нових мешканців унаслідок міграційних процесів у проекті «Мелітопольські немелітопольці».

По завершенні презентацій відбулась дискусія за участю запрошених експертів та представників фахової спільноти. Серед них – Фрідеріке Мьошель, референтка з питань культурних програм та педагогічної кооперації Goethe-Institut; Марія Задорожна, керівничка відділу міжнародних проектів ГО «Український центр розвитку музейної справи» та директорка музею кіно ДП «Національний центр Олександра Довженка»; Юлія Ваганова, заступниця генерального директора НКММК «Мистецький Арсенал» з музейної та виставкової діяльності та Олена Гончарук (Національний центр Олександра Довженка). 
Другий день перебування у Києві відкрив не лише нові знайомства із представниками музеїв міста, а й нові можливості для майбутньої співпраці.
Так пройшли продуктивні зустрічі із представниками
Національного музею Тараса Шевченка
Педагогічного музею України
Національного музею мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенків





Немає коментарів:

Дописати коментар