понеділок, 31 жовтня 2016 р.

Ділимося досвідом роботи у шкільному музеї на Поділлі...

28 жовтня на базі Державного історико-культурного заповідника "Межибіж" пройшла XVI науково-краєзнавча конференція "Стародавній Меджибіж в історико-культурній спадщині України: музеї в культурних ландшафтах України та Східної Європи".

Робота конференції велася по двох секціях: 
1. "Теорія і практика сучасного музеєзнавства: методи, технології, творче освоєння музейного простору, досвід музеєфікації пам`яток, музейні фонди" (Голова: Блажевич Юрій Іванович, кандидат історичних наук, доцент, голова Хмельницької міської організації НСКУ);
2. "Музей в історико-культурному ландшафті: час, простір, соціум, особистості" (Голова: Хоптяр Юрій Анатолійович, кандидат історичних наук, професор Кам`янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка).

Наша доповідь "Учасницькі практики: досвід шкільного музею" була заслухана у першій секції. 
Ділилися напрацюваннями, практичними знахідками, які з`явилися в рамках реалізації проекту "Десяте відчуття або від співчуття до співпраці".

Також в рамках конференції відвідали заповідник "Межибіж", ознайомилися з історією Меджибізької фортеці та пам`ятками культурної спадщини стародавнього містечка Меджибіж.






Між двома частинами пленарного засідання учасникам конференції було представлено презентацію книги Катерини Липи "Теорія архітектури, містика і війна", а також виставку наукових вісників із проблем релігійної історії та пам`яткознавства "Стародавній Меджибіж в історико-культурній спадщині України" та інших видань з історії містечка та фортеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар